torsdag 28 augusti 2008

Josh Wink - Stay Out All NightJosh Wink slog igenom med dunder och brak i mitten av nittiotalet med Don´t Laugh och Higher State of Consciousness. Med sprudlande partyglädje, tweakade acidljud och ett hårt beat tog amerikanen Josh Wink dansgolv över hela världen med storm. Efter det har han fortsatt sprida leenden på klubbarna med egna produktioner - och med egna bolaget Ovum Recordings. I våras kom brottarhitten Stay Out All Night som förenade en bubblande orgel, hårda beats och uppmaningen att inte gå hem utan dansa till morgondagen inte längre är morgondag. Radiolegenden Pete Tong förutspådde att det skulle bli en av de största danshittarna under 2008 och fanken vet om han inte har rätt. Organiskt, digitalt, knasigt och rakt. En blandning som anar framtida klassikerstatus.

På nya Stay Out All Night (remixes) fortsätter Josh Wink pumpa upp partynivån till klimax. I digitala promovarianten ingår sju remixer - oklart om alla följer med på vinylen. Tee´s Original Mix är den absolut bästa. I den är originalspåret lite försiktigt omgjort, vilket är det enda som behövs när originalet är så frenetiskt bra. Den lite djupare och "techigare" Tee´s Frozen Mix är också en favorit, även om det organiska soundet förlorar lite av sin kraft. Andra spår är inte helt nödvändiga. HCCR-remixen känns krånglig och Tee´s A Capella är enbart intressant som DJ-tool. Men trots det är det här en maxi att äga. Särskilt om man inte skaffat originaltolvan.

I morgon kväll kommer för övrigt Josh Wink till Stockholm. Han spelar på nya klubben Stockholm Zoo på Fredsgatan 12. Eftersom herr Wink förmodligen kommer att uppmana publiken att stanna ute hela natten är det bra att öppettiden är generös. Partyt pågår till 05.00 lördag morgon. Jag gissar att det är lite för tidig hemgång för Josh Wink, men för att vara Sverige är det inte så dumt.

Inga kommentarer: