tisdag 2 september 2008

Prenumerationsservice


2006 års Bay of Figs är fortfarande en favorit i Minuskatalogen. Särskilt på spåret Edamame visade Marc Houle att han är kapabel till i princip hur knäpp musik som helst. Förra året tog han det lugnare med skivutgivningen. Förutom skitknäppa Extreme på Spies & Lies (Items & Things) och pastischlåten Techno Vocals (Minus) kom det inte mycket på vinyl från Houle.



Desto mer hände under augusti månad i år. Varje vecka släppte Marc Houle tre nya spår digitalt. Det började med att Marc Houle "läckte" låtarna till sina Minuskollegor Troy Pierce och Magda - och när de började spela dessa tokiga tunes i sina dj-set ville fler ha dem. Fyra intensiva släppveckor blev svaret. Så nu finns det tolv nya låtar med Marc Houle ute, i alla fall digitalt. Vinylversionen lär bli lite bantad. Och frågan är vad som händer med det kommande albumet nu? Om skisserna redan är ute kanske det inte blir något genomarbetat album. Eller så gör han helt nya versioner, eller helt nya låtar. Skönt att se att Marc Houles produktivitet håller formen ändå.





För även om det är skisser och galna infall så är det riktigt bra. Totalt ger de tolv låtarna en bra inblick i Marc Houles kreativa process och är ett fint bevis på hur man kan använda nätet för att ge musiklyssnare mer än enbart piratnedladdning...

Låtarna hittar du på Minus hemsida.

Inga kommentarer: