måndag 25 augusti 2008

EchocordNär jag var i Köpenhamn såg jag till att träffa Kenneth Christiansen. Han är DJ och kallar sig Ned Flanders. Fanken om han inte ser ut som självaste Ned Flanders också (minus mustaschen).

Men han är också klubbfixaren som ligger bakom Culture Box i Köpenhamn - en klubb som alltid ser till att ha imponerande bokningar. För att ha fullt upp driver Kenneth också det utmärkta bolaget Echocord. Efter intervjun stack Kenneth en cd i handen på mig. Ett relativt nytt släpp på Echocord: Quantecs "Unusual Signs".Sven Schienhammer (som Quantecs föräldrar tyckte att han skulle heta) länkar på sin hemsida till "friends" och det är inte helt överraskande att Rod Modell är en av dem (och inte bara för att Modell också släppt på Echocord en gång i tiden). Precis som Deepchord-Modell gör Echocord-Quantec oerhört mjuk och vacker dubtechno som känns som att vandra i lätt motvind när snön singlar sakta genom luften. Allt är dämpat och står magiskt stilla. Det knarrar lite om fötterna men i övrigt försvinner ljudet av bilar och annat som tillhör den vanliga ljudbilden. Det susar vagt i trädtopparna och man blir medveten om sin egen andning, sin egen gångrytm. Lika inbäddat, dämpat men ändå rytmiskt och pulserande låter det på Quantecs Unusual Signals. Även om den kom i maj, är den ett av mina starkare tips för tillfället.

Om man inte vill ha nyare grejor förstås - och så är det ett annat släpp på Echocord som gäller. I somras kom Mikkel Metals Peaks and Troughs EP 1/3 där den danske producenten uppvisade toppform med mjuk dub där Paul St Hilaire sjunger på ett av spåren. Snart släpps hela albumet Peaks and Troughs. Jag har fått tjuvlyssna och det är ett av årets starkaste album. Helt klart. Paul St Hilaire medverkar, Mikkel Metal har aldrig gjort vassare låtar och ljudbilden är helt oklanderlig... så håll ögonen öppna efter Mikkel Metals mastodontbra album på Echocord. Det ska släppas mot slutet av året

Inga kommentarer: