torsdag 29 oktober 2009

Trick or Treat


Halloween har inspirerat till många låtar. En del bra som Sonic Youths "Halloween" (för att inte tala om det vackra omslaget på deras "Bad Moon Rising": brinn pumpagubbe, brinn!). En del värdelösa som Misfits "Halloween". Ja och på tal om mindre bra... hårdrocksbandet Helloween då, som lånade hela imagen från denna ursprungligen irländska högtid.

Richie Hawtins skivbolag M-nus vill inte vara sämre. Lagom till helgen bjuder de på två fina låtar med JPLS: "Spooker" och "Spooktasm". Särskilt "Spooker" är en trivsam resa genom pumpande highhats och sköna melodislingor. Luftigare producerat än vanligt, och lite trevande vilket känns fint. Det är bara att blunda och sträcka ut armarna framför sig och låtsas att man är i en kolsvart källare där fladdermössen viner runt öronen. Det är inte skrämmande bra. Men en habil technodänga som kan sätta fart på Halloweenfantasierna.

"Spooktasm" är tristare. Den håller inte för sina 9.56 - utan kunde kortats rejält. Men är man dj och behöver ett bra redskap för Halloweenpartyt. Ja, då fyller den också sin funktion.

Bäst av allt: det är gratis! Hämta hem dem hos M-nus.

Inga kommentarer: