tisdag 5 maj 2009

Som spön i backen

Det brukar ju heta att saker står som spön i backen när de är många. Jag vet inte om två dokumentärfilmer under samma år kvalar in på uttrycket, men roligt att det blir både acidkultur i They Call It Acid (som jag bloggat om tidigare) och technokultur i Speaking In Code under året.

Det har ryktats länge om Speaking in Code. Så länge, att jag givit upp hoppet och trodde att den aldrig skulle bli av. Jag pratade med Philip Sherburne om filmen för flera år sedan - och redan då kändes det som ett projekt som kanske inte skulle realiseras. Desto roligare då att den faktiskt är här nu. Det är en rätt imponerande samling människor som är med och intervjuas Modeselektor, Wighnomy Brothers, Monolake, Philip Sherburne, David Day & Amy Grill,Ellen Allien, Tobias Thomas, Marc LeClair AKA Akufen, Wolfgang Voigt, Michael Mayer, Reinhard Voigt, Sascha Ring AKA Apparat, Sascha Funke, Mario Willms AKA Douglas Greed, Miss Kittin, Dan Paluska AKA Six Million Dollar Dan, Mike Uzzi AKA Smartypants.

Bara att vänta och se om den håller måttet. Trailern ser dock lovande ut. och det är intressant att både SIC och TCA är filmer om kulturen - inte bara musiken. Hoppas de lyckas fånga något av fenomenet acid och techno. Inte bara maskinerna och skivorna, utan allt det andra som gör det så speciellt.

1 kommentar:

kchr sa...

Bra tips! Missa inte heller Dub-umentären "Dub Echoes" som precis släppts på DVD.

http://www.dubechoes.com/