onsdag 4 mars 2009

Ström är snart tillbaka!!


Foto: Mattias Ahlm/SR

har precis kommit hem från andreas tillianders studio där vi nu sitter och hårdfilar på nästa säsongs ström i p2. det känns jättekul att snart vara tillbaka i etern. roligt att ha vår nya reporter hanna österberg med på tåget också. jag firar med att lägga ut vår presstext...

Ström i P2 är tillbaka med en fullmatad säsong!

Elektronikaprogrammet Ström i P2 är åter tillbaka i etern från och med den 18 mars. Under tolv avsnitt som sänds onsdagar i P2 klockan 21.30 (repris torsdagar 12.30) fortsätter Strömredaktionen att ställa möjliga och omöjliga frågor till producenter, DJ:s, professorer och andra som brinner för elektronisk musik.

Programmet görs i collageform där röster och musik sammanfogas till en lång episk mix. Bland strömsprakande ljud märks under våren även intervjuer med artister som Jeff Mills, Juan Atkins, Christina Kubisch, Junior Boys och Shinedoe.

Programledare är Andreas Tilliander. I Strömredaktionen ingår också Mats Almegård, Håkan Lidbo och nya redaktionsmedlemmen Hanna Österberg. Hanna är författare och DJ, känd under namnet Knivflickan.

Ström i P2 har fått mycket medialt utrymme de senaste åren, framförallt genom de olika musikaliska projekt som är en del av programinnehållet och som också givits ut på CD. Efter succéer med remixade pausfåglar, ny musik för landssorg och förra årets musik för främmande civilisationer tar Ström detta år itu med coverlåtar. Tolv producenter har fått i uppdrag att ”rädda” en låt som tidigare misshandlats genom dålig produktion, dålig sång eller liknande.

Läs mer om programmet: www.sr.se/p2/strom

Förutom radioprogrammen lanserar Ström i P2 i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress också den elektroniska musikfestivalen Volt som äger rum den 6 juni. Avsikten med Volt är att skapa den främsta svenska festivalen för elektronisk musik. Under en heldag kommer besökarna att bjudas på konserter, DJ-spelningar, workshops, interaktiva ljud- och ljusinstallationer och möjlighet att testa de senaste syntharna. Några av de artister som uppträder är GAS/Wolfgang Voigt (Kompakt, Tyskland), Cassy (Berghain, Tyskland), Dada Life, Tomas Andersson, Little Jinder och Lisa Nordström.

Läs mer på www.voltfestivalen.se

Inga kommentarer: