torsdag 26 juni 2008

That Total Age



Nitzer Ebbs debutalbum That Total Age har 21 år på nacken men låtar som Murderous, Let Beauty Loose och Join In The Chant håller fortfarande. Att albumtiteln också är aktuell behöver man väl knappast poängtera? I dagar av FRA-lagar känns det totalitära samhället närmre än på länge, tyvärr.

Nu har också den estländska Europaparlamentarikern Marianne Mikko (s) gått bananer över bloggandet... Man kan läsa om det på Europaparlamentets hemsida...

Så här står det bland annat där: "Marianne Mikko ser inte bloggarna som ett 'hot'. Men hon säger att 'de är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden.' Hon tillägger att 'jag tror att allmänheten fortfarande väldigt mycket litar på bloggar, de ses fortfarande som ärliga. Och de ska fortsätta att vara ärliga. För det behöver vi en kvalitetsstämpel, upplysning om vem som verkligen skriver och varför.'"

Jamen jaha?! Varför inte slå till och införa detta tankesätt på andra områden också? Vad sägs om att musiker måste vara ärliga och upplysa oss lyssnare om vilka de är och varför de gör musik? Alla artister som släpper under en massa olika alias - väldigt vanligt inom techno och elektronika - kanske skulle kunna upplysa i ett brev som följer med skivan eller mp3-filen om namn, adress, födelseår och anledning till att de gjort musiken. Och "hemliga" artister som inte ger intervjuer eller ställer upp på bilder - ska vi inte ta och förbjuda dem helt?

och har vi inte redan alldeles för mycket musik i våra liv? är inte det förorenande både för cyberrymden och vår atmosfär (för att inte tala om rymden, nu när vi klåfingriga strömmänniskor skjutit upp elektronika i rymden...) redan som det är? behöver vi verkligen en ny tolva från en okänd artist - räcker det inte att lyssna på Kraftwerk och Can? De har ju funkat i snart fyrtio år.

och ont uppsåt? är inte drones, noise och illbient och allt vad det heter - baserat på onda uppsåt? det gör ju ont att lyssna på. det är ju oljud.

Nej, usch. det är knappt man orkar vara ironisk ens.

Att That Total Age håller musikaliskt än är jättekul. Att politiker och myndigheter försöker göra nätet och all vår kommunikation omöjlig är så sorgligt. Vi vill lyssna på That Total Age, vi vill inte leva i en.

Inga kommentarer: