tisdag 20 maj 2008

Grubenstrasse Zürich


I morgon sänder vi nästa sista programmet för säsongen. Känns lite vemodigt att det snart är över. Samtidigt lite skönt eftersom vi jobbat som galningar och nu längtar vi alla till lite lugnare tider. Programmet handlar som ni vet om folk bakom kulisserna.

Men vi spelar också jäkligt bra och ny musik. Bland annat Mikael Stavöstrands kommande spår "At The Bottom" som släpps av schweiziska bolaget GS. Det blir deras tredje släpp och är en split mellan Stavöstrand och acidknorrande "I Can´t Hold It" med schweizaren Bang Goes. Tidigare stod GS för Grubenstrasse och var bolagets adress verkar det som. men nu ser det ut som de flyttat och istället har de tolkat om GS till "Gueti Sach" - schweizertyska för "bra grej". Och bra grejer släpper de. Inte nog med att Bang Goes gör fin acid på b-sidan, Mikael Stavöstrand levererar i vanlig ordning en funkig liten technopärla med housekänsla, vocalsamplingar och lite afrikansk känsla. Han blir bara bättre och bättre! Att sedan några av samplingarna låter jäkligt mycket som Strömljud gör det inte sämre. Tolvan släpps i början av juni.

Därmed släpper GS sin andra splittolva i rad som är rent fantastisk. Förra gången det begav sig var det min favorit Digitaline och överraskningen Knor som samsades på vinyl. Knors "Roc(k)ambolesque" var verkligen en minimalbomb som jag fortfarande gärna spelar ute. Gueti Sach helt enkelt!

Inga kommentarer: