tisdag 6 april 2010

Autechre i Köpenhamn
Konserten var något av en besvikelse. Lite för onyanserat, lite för manglande och lite för lite dynamik. Men ändå. Det var Autechre så helt kasst var det självklart inte. Bara att mina förväntningar var sjukt höga. Synd också att de snygga visuals som förgyllde golv, väggar, tak och fasad på Konserthuset under hela kvällen slocknade när Autechre gick upp på scen. Ska man spela i en helt svart sal gäller det att göra det superbra. Inget annat. Och det var just det som de inte gjorde. Tyvärr. Men Rob Hall var en kung bakom sin traktor-dj-maskin dessförinnan. Faktiskt kvällens största behållning, på delad plats med visuals och konserthusarkitektur som båda var topp.

3 kommentarer:

Rob Adema sa...

thanks Mats for this small but good review.I was doubting if I would go tomorrow to there gig in amsterdam but it's a good thing I cancelled that! I really don't like the more Gescom gigs from them.

did they use a laptop or was there actually a whole lot of machines there?

Viva Hate sa...

Rob:

They used two swedish machines:
Clavia G2 Engine
Clavia NordModular G1.

Usually they also perform with the Elektron gear.
The day after their gig in Gothenburg they met up with the Elektron people and got a demo of Elektrons upcoming machine Octatrack.
Autechre were deeply impressed, and so am I.

idan sa...

alltså på sätt och vis lättar det i maggropen en smula när jag läser detta, då jag var en av alla stackare som inte lyckades ta mig ner till götet. men still, det lättar bara en smula. maxat eller ej, hade velat vara där iallafall. jag effing älskar autechre.