fredag 9 januari 2009

Alex van Heerden R.I.P.


I första säsongen av Ström sände vi en intervju med Alex van Heerden. Alex kombinerade i sin musik bushmännens traditionella musik med Cape Town-jazz och avskalad elektronika. Håkan Lidbo har också gjort skivan Simple tillsammans med den sydafrikanske jazztrumpetaren och elektronikaproducenten.

Det är med stor sorg som vi konstaterar att Alex inte fick leva längre än till en ålder av 34 år. Den 7 januari omkom Alex van Heerden i en bilolycka norr om Kapstaden. Strömredaktionen saknar honom djupt och kommer alltid att minnas honom som en enorm musiker och en ytterst vänlig och sympatisk man.

Tillsammans med Andreas Tilliander, Knivflickan och Alex van Heerden spelade jag på Arvikafestivalen sommaren 2006 under en Strömeftermiddag på dansscenen. Vi hade en härlig resa dit, en fin dag på scenen och en rolig festivalnatt tillsammans. Det är bara ett av många minnen jag har av Alex – och alla handlar till största delen om en engagerad, rolig och varm kille som alltid hade nära till ett smittande gapskratt.

Vi på Ström: jag själv, Håkan och Andreas saknar dig Alex. Vila i frid.

4 kommentarer:

Rob Adema sa...

Rest In Peace Alex! What a wonderfull lost. I had the pleasure to meet him in Berlin in 2007 and it was a nice talk we had.

He and his music will be missed.

Rob Adema sa...

what a wonderfull person lost :(

Anonym sa...

A horrible tragedy. He was energy and passion personified. Have just discovered "Nefertiti" and was amazed. His works with Magnus Johansson and Hilton Shindler speaks of a huge heart.
Bon voyage alex, you will be missed.
/K

Anonym sa...

Will allways love you, my Friend!
Wish I have had the chance to give you the promised hug!
Travel well!

N.M