fredag 19 mars 2010

Mer appar
Jag hoppas att ingen iPhoneanvändare som är intresserad av elektronisk musik har missat att P2Ström finns att ladda ner på iTunes. Gör din egen remix och skicka upp till oss så spelar vi den i radioprogrammet om den är tillräckligt bra. Här kan man ladda ner den.

Plastikman ville förstås inte vara sämre och lanserar nu en app som ytterligare ska förhöja konsertupplevelsen under vårens och sommarens liveturné. Jag ser fram emot att testa den på Sónar i Barcelona.

Med Plastikman-appen SYNK ska det vara möjligt att vara med och styra samplingar, så att publiken också kan bestämma hur det ska låta. Kan bli lätt galet om alla 15000 trycker samtidigt kanske? Det finns också en kamerafunktion där man kan se närbilder från scenen, ur Richie Hawtins perspektiv. Dessutom är appen synkad med LED-ljuset på scenen och den ger också information om musiken i realtid.

På egen hand funkar appen inget vidare. Det vill säga, den är inte speciellt kul som den är. Men som sagt, det ska bli ytterst spännande att logga in på Plastikman Wi-Fi på Sónar och se vad som händer. Återkommer med rapport därifrån.

Inga kommentarer: