måndag 17 mars 2008

Men först en presstext som snart ligger ute på SR:s hemsida...


Ström i P2 är tillbaka!

Efter en paus på drygt ett år återvänder Ström i Sveriges Radio P2 den 26 mars. Klockan 21.30 sprakar strömkretsarna igång och sedan fräser det varje onsdagkväll i tio veckor framåt.

Programledare är techno-/elektronikaproducenten Andreas Tilliander (som för närvarande turnerar land och rike runt som förband till Kent med technopopbandet Familjen). I redaktionen ingår också den lika välkände techno-/schlager-/konstmusikproducenten Håkan Lidbo och journalisten Mats Almegård. Ny redaktionsmedlem är genus-/musikforskaren och DJ:n Anna Gavanas. Med Anna uppgår nu andelen filosofie doktorer i Ströms redaktion till 50 procent.

Radioprogrammet Ström i Sveriges Radio P2, har fått mycket medialt utrymme de senaste åren, faktiskt mer än något annat radioprogram. Framförallt genom de olika musikaliska projekt som är en del av programinnehållet. Efter succéer med remixade pausfåglar och ny musik för landssorg lanseras ett nytt spännande projekt. Tio av landets främsta elektronikaartister har fått i uppdrag att tolka jorden och människan musikaliskt. Slutresultatet sänds i Ström i P2 – och kommer också att sändas ut i rymden – så att främmande civilisationer får en förklaring till vilka vi människor är. Bland de medverkande artisterna märks bland andra Sol Andersson och Olof Dreijer (från The Knife).

Artister som medverkar i programmet i övrigt under våren inkluderar bland många andra Autechre, Laurie Anderson och Alec Empire.

Inga kommentarer: