tisdag 27 juli 2010

Ström i P2 på P3 Kultur

Vi har ju sommar- och höstpaus på Ström i P2. Men imorgon dyker halva redaktionen, Håkan och Mats, upp hos Johanna Koljonen i P3 Kultur och pratar om dansmusik som är gay. På fredag spelar vi nämligen skivor på PRIDE under mottot "If it´s not gay, we don´t play". Missa oss inte - imorgon i radion, på fredag på festivalområdet.

måndag 19 juli 2010

James Lidbo



Om någon någonsin undrat vad Harry Belafonte, James Brown, Steppenwolf, Black Eyed Peas, Elvis, Tina Turner, Pink Floyd och Ströms egen Håkan Lidbo har gemensamt har de nu fått svaret. De ingår alla på Yello-Boris Blanks lista över artister och låtar som influerat honom genom åren. Schweizisk TV intervjuade och Boris Blank har listat låtarna här.

tisdag 13 juli 2010

Högsommarvärmedub


Sverige ligger lamslaget av värme. Underbart! Men Håkan Lidbo har ju varit aktiv i fotbolls-vm-sammanhang med en grym låt komponerad för vuvuzela. Har du missat det finns den bland annat här.

Själv har jag ägnat två veckor åt mountainbike, alpklättring och canyoning i Österrike. Nu sitter jag på kontoret igen och njuter av Peter van Hoesens senaste tolva "Exone03". Den ursprungliga versionen är något för mörk och hård för att passa värmerekorddagarna. Men Exercise Ones finfina remix av "Irational X" är en pärla. Hård, men ändå luftigt och lätt som vackertvädermoln på en klarblå himmel. Ett drivande beat, snärtiga ekoeffekter och allt annat man behöver finns också på plats. I och med detta följer Peter van Hoesen upp sitt fina album "Entropic City" som kom tidigare i år på ett utmärkt sätt.